Tysk kvalitetsstandard

För oss på LR kretsar allt kring ökad livskvalitet. I enlighet med vårt motto ”More quality for your life” är vårt mål att göra livet bättre för varje enskild individ. Detta försöker vi uppnå dels genom framställning av högkvalitativa produkter inom hälsa och skönhet och dels genom den unika möjlighet till att förbättra livssituationer som LRs affärsmodell erbjuder.

LRs höga kvalitetsanspråk är tydligt inom alla områden – från produktutveckling till kundservice. Naturligtvis stannar det inte inom LR, vi kräver även hög kvalitet av de externa tjänster vi samarbetar med. I detta sammanhang står naturligtvis även en rad sociala aspekter i fokus.

Råvaror & leverantörer

aloe-blatt

LR lägger största vikt vid säkra och förstklassiga råvaror, självklart i enlighet med de senaste upptäckterna inom vetenskap och forskning. Därför samarbetar vi uteslutande med erfarna råvaruleverantörer. Vi ställer höga krav – leverantörerna kontrolleras noggrant. Vi lägger stor vikt vid användande av högkvalitativa råvaror och testar noga sammansättningen hos varje LR-produkt innan receptet godkänns. Alla mottagna råvaror går igenom en speciell, individualiserad inspektion – varje batch kontrolleras gentemot godkänd analysdata och dokumenteras.

Utöver detta är det viktigt för oss att såväl nationella som internationella förordningar följs på varje produktionsplats. Vi accepterar barnarbete lika lite som otillåtna arbetstider, tvångsarbete eller bristande säkerhet på arbetsplatsen. Regelbundna kontroller hos leverantörerna, till exempel i de mexikanska Aloe Vera-odlingarna, säkerställer både hög kvalitet på råvarorna och att de sociala kraven uppnås. Bland annat kontrollerar SGS INSTITUT FRESENIUS kontinuerligt samtliga av våra Aloe Vera-odlingar – man lägger stor vikt vid att inga bekämpningsmedel används. De kontrollerar även arbetsförhållandena på plantagerna. Vårt medlemskap i ”International Aloe Science Council” (IASC) är ytterligare ett certifikat på hög kvalitet för oss eftersom IASC är en sammanslutning som agerar internationellt och har Aloe Vera-branschens intressen som sin uppgift, särskilt inom vetenskap och forskning. IASC har inom ramen för sin ”code of ethics” utvecklat kvalitativa standardmetoder och stränga krav på kontroller vart annat år.

Bearbetning och produktion

Vi producerar en stor andel av våra produkter i Ahlen i Tyskland. I vissa delar av produktionen arbetar vi även med utländska leverantörer. Till exempel produceras en del av vår dekorativa kosmetik i Italien – ett land som är välkänt för att producera make-up av hög kvalitet. Våra höga kvalitetsanspråk gäller naturligtvis även här. Den italienska produktionen erbjuder högkvalitativ sammansättning, högsta kompetens inom färg och mode och inte minst mångårig erfarenhet inom området. Även här tar vi socialt ansvar och beslutade till exempel redan före det europeiska förbudet mot djurtestning att inte testa någon kosmetik på djur.

Kvalitetsgaranti och kundnöjdhet

När det gäller ånger- och bytesrätt erbjuder vi fler möjligheter än vad lagen kräver – att alla köpta varor kan returneras inom 14 dagar.

Vår standardservice innefattar valet mellan byte av produkt, tillgodokvitto eller återbetalning av priset.

Som extraservice erbjuder vi möjligheten att inom 2 månader från det att varorna mottagits returnera varor i originalförpackning och i säljbart skick mot tillgodokvitto.

Kvalitet är viktigt för oss även inom service, eftersom nöjda kunder betyder nöjda konsulenter. Därför kontrollerar vi regelbundet kundnöjdheten och kvaliteten på vår service genom undersökningar. Den senaste undersökningen vi genomförde online visade återigen att ni är mer än nöjda med LR som företag!

LR LIFETAKT-produkterna bär flera kvalitetscertifikat. Vi samarbetar med olika välrenommerade testinstitut inom olika produktkategorier, t.ex.:

INSTITUT FRESENIUS Regular Quality Control

SGS INSTITUT FRESENIUS

certified aloe logo

IASC (International Aloe Science Council)

Why LR

Values
Company carRemuneration systemRecognition
Success stories

LR products

TuotekuvastotLR LIFETAKTLR ALOE VIALR ZEITGARDDeluxe

LR star-concept

Guido Maria KretschmerCristina FerreiraKarolina KurkovaBruce Willis

Company LR

DevelopmentDirect salesLR GLOBAL KIDS FUND
Andreas FrieschThomas HeursenDr. Andreas Laabs

Networked with:

TwitterFacebookXINGLinked inYoutubeInstagram

Member of:

BDDBDIHVKESELDIA

Cooperation with:

Mercedes-BenzVolkswagenPorscheDHLIASCSGS INSTITUT
FRESENIUS
DermatestZEITGARD