Personvernerklæring LR Health & Beauty Systems GmbH (LR)

Med denne personvernerklæringen ønsker vi, LR Health & Beauty Systems AS, å informere deg om hvordan vi behandler og bruker personopplysninger om deg som bruker av vår nettside (www.lrworld.com). LR Health & Beauty Systems AS forholder seg til kravene fra EUs personvernforordning (GDPR)  og annen databeskyttelseslov. Vær oppmerksom på at det er en egen personvernerklæring for nettbutikken (shop.lrworld.com).

1. Hvilke personopplysninger behandler vi til hva og på hvilket rettslig grunnlag?

Personopplysninger er alle opplysninger om en bestemt eller definerbar naturlig person som du deler med oss, som oppstår hos oss, eller som ellers samles av oss. I forbindelse med bruk av vår nettside behandler vi følgende personopplysninger om deg:

1.1 Skrive inn data i kontaktskjemaet

Du kan skrive inn opplysningene dine i kontaktskjema vi har laget på denne nettsiden, eller sende opplysningene dine til oss per e-post, for å komme i kontakt med oss.

1.1.1 Omfang og formål for databehandlingen.

Hvis opplysningene dine viser at du er interessert i å bli partner i LRs salgssystem vil vi behandle opplysningene dine for å forberede og gjennomføre partnerskapet ditt, og å videresende dem til konsernselskaper og salgspartnere for at vi skal kunne behandle saken din på best mulig måte. Hvis du er interessert i å bli LR-partner i utlandet, sender vi opplysningene dine til den ansvarlige enheten i utlandet.

Vi lagrer og behandler opplysningene nevnt over for å svare på spørsmål eller å kunne sende deg den informasjonen du har bedt om.

1.1.2 Rettsgrunnlaget for behandlingen

Rettsgrunnlaget for behandlingen av opplysningene er Art. 6, avs. 1 lit. a i GDPR, forutsatt at du som interessent med en forespørsel (konkludent) har samtykket til behandlingen av opplysningene. Hvis kontakten per e-post har til hensikt å inngå en kontrakt er i tillegg rettsgrunnlaget for behandlingen Art. 6 avs. 1 lit. b i GDPR. For andre typer forespørsler kan rettsgrunnlaget være Art. 6 avs. 1 lit. f i GDPR, ettersom det da dreier seg om vår interesse i å behandle opplysningene for å utføre ditt anliggende.

1.1.3 Lagringens varighet

Opplysningene blir slettet så snart det ikke er behov for dem for å oppnå formålet med registreringen av dem.

Personopplysningene dine kan lagres lenger enn dette hvis unionsrettslige og nasjonale forordninger, lover eller andre forskrifter som vi er underlagt, krever dette.

1.1.4 Muligheter for tilbaketrekking

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til framtidig behandling av personopplysninger. I så fall kan dialogen ikke fortsette. Alle personopplysninger som har blitt lagret i løpet av kontakten blir slettet, hvis vi ikke er pålagt av rettslige grunner (f.eks. handelsjuridisk oppbevaringsplikt) å lagre dem permanent.

1.2 Brukerdata/trafikkdata

I tillegg registrerer vi også brukerdata når du besøker nettsiden ved hjelp av såkalte informasjonskapsler (cookies). For detaljert informasjon, se pkt. 3.

1.3 Logginformasjon på servere

Når du bruker våre nettsider lagres opplysninger (som dato og klokkeslett, åpnede sider og forespurte filer, type og versjon for nettleseren du bruker, type og operativsystem for enheten du bruker, samt IP-adressen din) midlertidig i en loggfil på våre servere. Behandling av logginformasjon på servere er nødvendig av tekniske grunner for å drive nettsidene og for å kunne yte tjenester, og for å sørge for systemets sikkerhet.

Rettsgrunnlaget for behandlingen er våre legitime interesser i å kunne tilby nettsiden med våre tjenester (Art. 6 (1) lit. f i GDPR). Behandlingen er helt nødvendig for å kunne bruke vår nettside, og det er derfor ikke mulighet til å reservere seg mot det. Disse opplysningene slettes senest etter 30 dager.

2. Lenker

Vi bruker lenker til andre nettsteder fra oss med nettsteder og tjenester fra tredjepart, f.eks. til sosiale medier som Facebook, Twitter eller Youtube. For behandling av data hos slike andre tjenesteleverandører på deres nettsider er kun disse tredjepartene ansvarlige og det er deres informasjon om personvern som gjelder.

3. Informasjonskapsler

For å gjøre nettsidene våre så brukervennlige som mulig og for å øke relevansen til annonsene for de som besøker nettsidene våre, benytter vi og våre partnere såkalte "informasjonskapsler". Informasjonskapsler er små filer som legges på harddisken til en som besøker nettsiden. De gjør det mulig å lagre informasjon i en viss periode og identifisere datamaskinen til den som besøker nettsiden. Dette skjer delvis også ved bruk av såkalte Tracking-Pixel som ikke lagres på harddisken til den som besøker nettsiden, men som i likhet med en informasjonskapsel, kan være til hjelp ved identifisering av datamaskinen. I det følgende er både informasjonskapsler i teknisk forstand og Tracking Pixel og lignende tekniske metoder inkludert i begrepet "informasjonskapsel".

Hvis du besøker nettsidene våre for første gang, vises meldingen om personvern med teksten der du samtykker til bruk av informasjonskapsler på startsiden. Hvis du fortsetter å bruke nettsidene og ikke reserverer deg mot bruk av informasjonskapsler, blir dette samtykket lagret i nettleseren din, slik at vi ikke behøver å vise deg denne meldingen på nytt på hver side. Hvis denne informasjonen mangler i nettleseren din (f.eks. ved at du sletter nettleserloggen), vises meldingen når du besøker nettsidene våre på nytt.

3.1 Hvilke informasjonskapsler bruker vi?

På nettsidene våre bruker vi to kategorier av informasjonskapsler: (1) Teknisk nødvendige informasjonskapsler, uten disse vil funksjonaliteten til nettsidene våre være begrenset og (2) valgfrie analyse-informasjonskapsler, targeting-informasjonskapsler eller reklame-informasjonskapsler:

3.1.1 Teknisk nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er helt avgjørende for at du skal kunne navigere på nettsidene våre og benytte funksjonene deres. De samler ikke inn informasjon om deg som skal brukes til reklameformål eller som lagrer hvor du har vært på internett. Disse informasjonskapslene er øktspesifikke og utløper etter at du har besøkt nettstedet (økt). Hvis du deaktiverer denne informasjonskapselkategorien vil funksjonene på nettsidene begrenses helt eller delvis.

3.1.2 Analyse-informasjonskapsler

Analyse-informasjonskapsler registrerer informasjon om hvordan besøkende bruker en nettside, for eksempel hvilke sider de bruker oftest og om de får feilmeldinger fra nettsidene. Disse informasjonskapslene samler ikke inn data som kan brukes til å identifisere brukerne. All informasjon som samles inn ved hjelp av disse informasjonskapslene brukes kun til å forstå og forbedre funksjonaliteten og tjenesten til nettsiden.

Hvis du deaktiverer denne kategorien informasjonskapsler vil det ikke påvirke funksjonen til nettsidene våre. For øyeblikket benytter vi informasjonskapsler eller sporingsteknologi i denne kategorien fra etracker (pkt. 3.1.2 (i)) og fra Google Analtics (pkt. 3.1.2 (ii)).

3.1.2. (i) På denne nettsiden blir det samlet inn og lagret data for statistikkformål med teknologi fra etracker GmbH (www.etracker.com). Ut fra denne informasjonen opprettes det brukerprofiler under et pseudonym. Til dette kan man bruke informasjonskapsler. Data som samles inn med etracker-teknologi vil ikke bli brukt til å identifisere den som besøker dette nettstedet personlig uten spesiell tillatelse fra den det gjelder, og vil ikke bli kombinert med personopplysninger om den som har pseudonymet. De lagrede opplysningene analyseres kun for statistikkformål, de sendes ikke videre til tredjepart, verken til kommersielle eller ikke-kommersielle formål. Du kan når som helst reservere deg mot innsamling og lagring av data med fremtidig virkning, eller endre forhåndsinnstillingene i nettleseren slik at informasjonskapsler avvises. I tillegg kan du hindre framtidig lagring av opplysninger ved å klikke på lenken under og følge instruksjonene der.

http://www.etracker.de/privacy?et=V23Jbb

3.1.2. (ii) For å analysere denne nettsiden bruker vi også Google Analytics, en nettanalysetjeneste fra Google Inc. Informasjonen som genereres av Google Analytics om hvordan du bruker denne nettsiden sendes til en server hos Google i USA og lagres der. Ved å aktivere IP-anonymiseringen på denne nettsiden blir IP-adressen din forkortet av Google i EU-land eller andre land i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Dette nettsteder bruker funksjoner fra nettanalysetjenesten Google Analytics. Leverandøren er Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA. Google Analytics benytter såkalte "informasjonskapsler". Informasjonen som genereres via informasjonskapselen om din bruk av nettstedet overføres som regel til en av Googles servere i USA og lagres der.

Hvis IP-anonymiseringen aktiveres på denne nettsiden, blir IP-adressen din forkortet av Google i EU-land eller andre land i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Bare i unntakstilfeller blir hele IP-adressen overført til en av Googles servere i USA og forkortet der. På oppdrag fra driveren av dette nettsteder vil Google bruke denne informasjonen til å analysere bruken av nettstedet til å produsere rapporter over aktivitetene på nettstedet, og for å utarbeide andre tjenester i tilknytning til bruken av nettstedet og bruken av internett for den som driver nettstedet. Google vil ikke knytte IP-adressen som sendes fra nettleseren i forbindelse med Google Analytics til andre data hos Google.

Du kan hindre at informasjonskapsler lagres ved å konfigurere nettleseren din. Vi gjør likevel oppmerksom på at du i så fall ikke kan kunne bruke alle funksjonene på dette nettstedet slik de er tenkt. Du kan også hindre at Google samler inn dataene som genereres av informasjonskapselen og som er relatert til bruken av nettstedet (inkl. IP-adressen), samt at Google behandler disse dataene ved at du laster ned og installerer tillegget til nettleseren som er tilgjengelige på denne lenken:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Alternativt til tillegget til nettleseren eller i nettlesere på mobile enheter kan du klikke på denne lenken for å hindre registrering fra Google Analytics på dette nettstedet i framtiden (Opt Out fungerer bare i nettleseren og bare for dette domenet). Det vil da opprettes en Opt Out-informasjonskapsel på enheten din. Hvis du sletter informasjonskapslene i denne nettleseren må du klikke på denne lenken på nytt.

Hvis du deaktiverer denne kategorien informasjonskapsler vil det ikke påvirke funksjonen til nettsidene våre.

 

3.2 Rettsgrunnlag

Vi behandler opplysningene som er generert med informasjonskapsler på grunnlag av Art. 6 avsn. 1 lit. f i GDPR, ettersom det er i vår interesse å forbedre kvaliteten på nettstedet og innholdet på det, og fordi vi ser hvordan nettstedet blir brukt ved hjelp av informasjonskapsler. Du kan når som helst reservere deg mot behandling av opplysninger som samles inn ved hjelp av informasjonskapsler ved å klikke på Opt Out-lenken over.

4. Videresending til tredjepart

Bortsett fra unntakene nevnt over (pkt. 1.1) ved forespørsler fra deg via kontaktskjemaet, sendes ikke personopplysningene dine til tredjepart. Dette gjelder spesielt handel med adresser og opplysninger. Dine opplysninger blir bare behandlet av oss eller ansvarlige leverandører, som utfører IT-tjenester i innenfor rammene av avtaler om behandling på oppdrag fra oss.

5. Sikkerhet

Vi tar hensiktsmessige tekniske og organisatoriske tiltak, særlig for å garantere at dine personopplysninger er beskyttet mot tap, uriktige forandringer eller uberettiget tilgang fra tredjepart. Tiltakene blir stadig tilpasset de forbedrede tekniske mulighetene.

6. Kontaktinformasjon

Du må gjerne sende oss spørsmål og tilbakemeldinger om personvern, og vi tar disse på alvor. Du kan nå oss på følgende adresse:

Ansvarlig stilling: LR Health & Beauty Systems AS, Hvervenmoveien 45, 3511 Hønefoss ; service.no@lrworld.com

Vi viser til at er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger sammen med partnerne som du har blitt umiddelbart eller middelbart vervet av (art. 26 GDPR). Kontakt oss for å hevde personvernrettighetene dine.

7. Dine rettigheter

Ifølge GDPR er du berettiget til å forlange informasjon, korrigering, sletting og begrensninger mht. behandlingen fra oss. Du har rett til overføring av dataene og til å hevde klageretten nevnt over, samt til å tilbakekalle tildelte samtykker. Dersom GDPR knytter disse rettighetene til forutsetninger, gjelder dette imidlertid kun når disse er oppfylt.

Bruk kontaktinformasjonen angitt over for å hevde dine rettigheter. Ved hevding av rettighetene må du bevise din identitet for å unngå at informasjon gis til uberettigede tredjeparter.

Dessuten er du berettiget til å sende inn klage til rette tilsynsmyndigheter. Dersom du skulle ha tvil om rettmessigheten for behandling av dine data, bør du informere oss slik av vi kan finne ut av dette.

8. Endringer i personvernerklæringen

Fra tid til annen kan det være nødvendig å tilpasse innholdet i de foreliggende personvernmerknadene. Vi forbeholder oss derfor retten til å endre disse til enhver tid. Vi vil også offentliggjøre den endrede versjonen av informasjonen om personvern her. Når du besøker oss igjen, bør du derfor lese gjennom personvernmerknadene på nytt.

Status mai 2018

Hvorfor LR

Verdier
LR bilMarketingplanAnerkjennelse
Suksesshistorier

LR produkter

ProduktkatalogerLR LIFETAKTLR ALOE VIALR ZEITGARDDeluxe

LR star konseptet

Guido Maria KretschmerCristina FerreiraKarolina KurkovaBruce Willis

Selskapet LR

UtviklingDirektesalgLR GLOBAL KIDS FUND
Dr. Thomas StoffmehlThomas HeursenDr. Andreas Laabs

I nettverk med:

TwitterFacebookXINGLinked inYoutubeInstagram

Medlem av:

BDDBDIHVKESELDIA

I samarbeid med:

Mercedes-BenzVolkswagenPorscheDHLIASCSGS INSTITUT
FRESENIUS
DermatestZEITGARD